sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Maastakäsittely

Jetteri totteli eilen hirmu hyvin eilen talutuksessa erilaisia maastakäsin annettuja pyyntöjä, kun kuljetin heppoja edes takaisin laitumien ja tallin väliä. Tässä vuosien varrella oon kouluttanut Jetterin mahdollisimman kevyeksi käsiteltäväksi.  Surkeinta on hoidella ja taluttaa sellaista hevosta, jota pitää voimalla käskeä siirtymään tai joka jyrää talutettaessa ihmisen päälle. Oonki pikkuhiljaa harjoitellut talutettaessa ja joskus ihan muutenkin vapaa-ajalla maastakääsittelyä, mm. peruuttamista, väistämistä yms. mahdollisimman pienistä avuista. Nyt Jetteri osaa seuraavat peruskäskyt:

 - tulla luokse ("Jetteriiiii" tai käsimerkki) 
 - seisoa irti paikallaan ("seiso" + käsimerkki)
 - väistää takaosallaan ("väistä" tai käsimerkki)
 - peruuttaa ("peruuta" tai kehonkieli)
 - nostaa ravin 
 + malttaa odottaa ruokailutilanteessa lupaa syödä!

Ja nuo ovat tosi käteviä hoitotilanteissa, ja jos Jetteri hössää jotain talututettaessa, niin ei kyllä tule päälle! Fiksu putte oppii herkkujen perässä nopeasti. :D Tuossa on tältä päivältä video, jossa maastatyöskentelen Jetterin kanssa ilman apuvälineitä. Marika kuvasi, ja taustamusiikkina The Verven Bittersweet Symphony. 



Vastalahjaksi videon kuvaamisesta pidin Marikalle kunnon koulutunnin, jolla harjoiteltiin sopivan pehmeää ohjastuntumaa ja temponvaihteluja laukassa ja ravissa. Oli hauska kiljua osaavammalle ratsukolle. On ne hieno pari, melkeen voisin olla kateellinen kun Marika on löytänyt noin hienon hevosen. Kami on yks kultakimpale kaikkien lämpösten joukossa!



Kamin pusuhuulet, suttas Terramycin-haavansuoja-ainetta huuliinsa.

Pssst. Marikan blogi  http://kami-samamylittlepony.blogspot.fi/
Rusina itkemässä Kamin perään


Ja huomenna tulee kengittäjä! Jee, oitis ratsimaan sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti